piątek, 26 kwietnia 2024 imieniny: Marii, Marzeny, Ryszarda

Nasza Szkoła


Strona główna
Oferta edukacyjna
Historia szkoły
Ciekawe linki

Życie Szkoły


Aktualności
Kadra Szkoły
Galeria »
Szkolne dokumenty

Dla uczniów


Plan zajęć
Podręczniki
Matura
Egzamin Zawodowy
Biblioteka

Dla nauczyciela


Dokumenty

Stowarzyszenie

na Rzecz Rozwoju Zespołu Szkół w Ludwinie "Kreator"
Działalność stowarzyszenia
Numer konta
Ważne daty
Galeria

Region

Statystyki
  Odsłon 1172803
  Dzisiaj 173


Polecamy










Kwiecień 2024
PnWtŚrCzPiSoNd
123456
7
8910111213
14
151617181920
21
222324252627
28
2930

Kalendarium:

2 II Matki Bożej Gromnicznej

4 II Światowy Dzień Walki z Rakiem

8 II Tłusty czwartek

13 II Światowy Dzień Radia

14 II „Walentynki”

20 II Światowy Dzień Sprawiedliwości Społecznej

22 II Dzień Bezpiecznego Internetu



Aktualności

Międzynarodowe Targi Gastronomiczne Warsaw Gastro Show

29.10.2016 | 12:00 Drukuj artykuł
    29.10.2016 r. słuchacze kwalifikacyjnego kursu w zawodzie kucharz wraz z p. Jolantą Wąsalą i p. Dorotą Zając ucestniczyli w Międzynarodowych Targach Gastronomicznych Warsaw Gastro Show zorganizowanych w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie.

    Hala targów podzielona była na sektory, w tym: urządzeń i wyposażenia gastronomii, żywności i napojów, salonu wina, salonu kawy, salonu produktów regionalnych oraz strefy ucznia W strefie ucznia słuchacze uczestniczyli w wykładach skierowanych do uczniów i nauczycieli szkół gastronomicznych i hotelarskich prowadzonych przez specjalistów kulinarnych. Wykłady te to: Technika i technologia gastronomiczna, La Marzocco Barista Challenge- najlepsze palenie kawy, oraz prezentacja najlepszej jakości kawy przez firmę KOREE.

    Przy głównej scenie targów, atrakcją dnia było spotkanie z Ewą Wachowicz- autorką programu telewizyjnego „ Ewa Gotuje” i Josephem Seletso byłym jurorem programu kulinarnego „Top Chef",właścicielem restauracji „Joseph’s Wine & Food” w Warszawie.

    Karol Okrasa, polski kucharz, autor i prezenter telewizyjnych programów o tematyce kulinarnej zaprezentował przygotowanie dań na bazie rodzimych produktów, których nasi słuchacze mieli okazję spróbować. Kucharz przyrządził między innymi sałatkę z kaszy gryczanej z pomidorami sudzonymi, kolendą i ogórkiem, opalanego na sianie jelenia, kaczkę, łososia i puree z topinamburu.