środa, 20 marca 2019 imieniny: Joachima, Kiry, Maurycego
Nasza Szkoła


Strona główna
Oferta edukacyjna
Historia szkoły
Ciekawe linki

Życie Szkoły


Aktualności
Kadra Szkoły
Galeria »
Szkolne dokumenty

Dla uczniów


Plan zajęć
Podręczniki
Matura
Egzamin Zawodowy
Biblioteka

Dla nauczyciela


Dokumenty

Stowarzyszenie

na Rzecz Rozwoju Zespołu Szkół w Ludwinie "Kreator"
Działalność stowarzyszenia
Numer konta
Ważne daty
Galeria

Region

Statystyki
  Odsłon 575870
  Dzisiaj 396


Polecamy








Marzec 2019
PnWtŚrCzPiSoNd
12
3
456789
10
111213141516
17
181920212223
24
252627282930
31

Kalendarium:

1 III Narodowy Dzień Żołnierzy Wyklętych

2 III Pół Postu

3 III Międzynarodowy Dzień Pisarzy

5 III Dzień Teściowej

8 IIIMiędzynarodowy Dzień Kobiet

10 IIIDzień Mężczyzn

21 III Pierwszy Dzień Wiosny

22 III Międzynarodowy Dzień Wody

23 IIIŚwiatowy Dzień Meteorologii



Aktualności

Zespół Szkół w Ludwinie na Międzynarodowych Targach Gastronomicznych Warsaw FOOD EXPO

26.05.2016 | 12:00 Drukuj artykuł
    26.05.2018 r. słuchacze kwalifikacyjnego kursu w zawodzie kucharz wraz z opiekunem semestru Dorotą Zając uczestniczyli w Międzynarodowych Targach Gastronomicznych Warsaw FOOD EXPO zorganizowanych w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie.
    Hala targów podzielona była na sektory: urządzeń i wyposażenia gastronomii, żywności, napojów, wina, kawy z możliwością degustacji nowości produktów krajowych i zagranicznych.
    W sali konferencyjnej uczestnicy wysłuchali wykładu: „Żywienie w chorobie Hashimoto- wszechnica żywieniowa” zorganizowanym przez SGGW- Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji.
    Przy głównej scenie targów, atrakcją dnia było spotkanie z Paskalem Brodnickim i Agnieszką Mielczarek, podczas rodzinnego gotowania. Paskal przygotował kotleciki mielone z krewetkami, natomiast Pani Agnieszka przygotowała sałatkę z soczewicy czarnej. Dla łasuchów przygotowali deser z sera twarogowego, z dodatkiem musu truskawkowego z białym pieprzem oraz kiwi z bazylią. Nasi słuchacze mieli okazję spróbować tych wszystkich pyszności.

Ponadto zainteresowani mogli porozmawiać z importerami zagranicznymi i przedstawicielami krajowych sieci handlowych i HoReCa.

Dorota Zając