piątek, 16 listopada 2018 imieniny: Edmunda, Marii, Marka
Nasza Szkoła


Strona główna
Oferta edukacyjna
Historia szkoły
Ciekawe linki

Życie Szkoły


Aktualności
Kadra Szkoły
Galeria »
Szkolne dokumenty

Dla uczniów


Plan zajęć
Podręczniki
Matura
Egzamin Zawodowy
Biblioteka

Dla nauczyciela


Dokumenty

Stowarzyszenie

na Rzecz Rozwoju Zespołu Szkół w Ludwinie "Kreator"
Działalność stowarzyszenia
Numer konta
Ważne daty
Galeria

Region

Statystyki
  Odsłon 537755
  Dzisiaj 280


Współpraca




Polecamy








Listopad 2018
PnWtŚrCzPiSoNd
123
4
5678910
11
121314151617
18
192021222324
25
2627282930

Kalendarium:

1.XI ŚWIĘTO WSZYSTKICH ŚWIĘTYCH

2.XI DZIEŃ ZADUSZNY

3.XI DZIEŃ BEZ PAPIEROSA

10.XI MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ MŁODZIEŻY

11.XI NARODOWE ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI

16.XI DZIEŃ TOLERANCJI

21.XI ŚWIATOWY DZIEŃ TELEWIZJI

ŚWIATOWY DZIEŃ ŻYCZLIWOŚCI I POZDROWIEŃ

25.XI ŚWIATOWY DZIEŃ PLUSZOWEGO MISIA

29.XI DZIEŃ BEZ KUPOWANIA

30.XI ANDRZEJKI



Aktualności

Zespół Szkół w Ludwinie na Międzynarodowych Targach Gastronomicznych Warsaw FOOD EXPO

26.05.2016 | 12:00 Drukuj artykuł
    26.05.2018 r. słuchacze kwalifikacyjnego kursu w zawodzie kucharz wraz z opiekunem semestru Dorotą Zając uczestniczyli w Międzynarodowych Targach Gastronomicznych Warsaw FOOD EXPO zorganizowanych w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie.
    Hala targów podzielona była na sektory: urządzeń i wyposażenia gastronomii, żywności, napojów, wina, kawy z możliwością degustacji nowości produktów krajowych i zagranicznych.
    W sali konferencyjnej uczestnicy wysłuchali wykładu: „Żywienie w chorobie Hashimoto- wszechnica żywieniowa” zorganizowanym przez SGGW- Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji.
    Przy głównej scenie targów, atrakcją dnia było spotkanie z Paskalem Brodnickim i Agnieszką Mielczarek, podczas rodzinnego gotowania. Paskal przygotował kotleciki mielone z krewetkami, natomiast Pani Agnieszka przygotowała sałatkę z soczewicy czarnej. Dla łasuchów przygotowali deser z sera twarogowego, z dodatkiem musu truskawkowego z białym pieprzem oraz kiwi z bazylią. Nasi słuchacze mieli okazję spróbować tych wszystkich pyszności.

Ponadto zainteresowani mogli porozmawiać z importerami zagranicznymi i przedstawicielami krajowych sieci handlowych i HoReCa.

Dorota Zając